Vesterhav Syd

Havmølleparken Vesterhav Syd kommer til at levere fossilfri energi til 170.000 danske husstande.

Vesterhav Syd bliver på 170 MW og kommer til at bestå af 20 stk. 8,4 MW vindmøller. Havmølleparken kommer til at levere strøm svarende til det årlige elforbrug i 170.000 danske husstande.

Vattenfall vandt udbuddet om Vesterhav Syd med en historisk lav pris på 47,5 øre pr. kWh. Vattenfall afholder desuden omkostningerne til ilandføring af el-eksportkablet. Energinet.dk skal dermed ikke betale for en transformerstation til havs, som gælder for de øvrige danske havmølleparker. Herved sparer samfundet et stort millionbeløb.

Miljøvurdering af Vesterhav Syd

Læs redegørelse for vurdering af virkninger på miljø – VVM – på Energistyrelsens hjemmeside.

Visualiseringsrapport for Vesterhav Syd

Se visualiseringsrapporten for Vesterhav Syd, som Vattenfall har udarbejdet i forbindelse med Taksationsmyndighedens arbejde I foråret 2022.

Nyheder om Vesterhav Syd

Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall har forbundet Vesterhav Syd til elnettet

Vattenfall har nu færdiggjort havmølleparken Vesterhav Syd. Det betyder, at Vattenfall leverer fossilfri energi til 170.000 danske husstande.

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havvindmøllepark

Vattenfall har nået Vesterhav Syd før fristen

Mindst 95 procent af møllerne i Vesterhav Syd har nu leveret strøm til elnettet. Dermed har Vattenfall nået sin tidsfrist for Vesterhav Syd, som er den 31. december 2023.

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havmøllepark

Vattenfall leverer nu strøm fra Vesterhav Syd havmøllepark

Den 10. november leverede Vattenfall den første strøm fra havmølleparken Vesterhav Syd. ”Vi er både stolte og lettede”, siger Vattenfall.

Læs hele artiklen
Sidste vindmølle installeret. Foto: Poul Steen Nordhagen & Vattenfall

Alle møller i Vesterhav-parkerne er nu på plads

Alle 21 vindmøller i Vesterhav Nord havmøllepark er nu installerede. Dermed er samtlige 41 møller i Vesterhav Syd og Nord på plads. Vattenfall forventer at kunne levere strøm fra parken sene...

Læs hele artiklen
Vesterhav Syd havmøllepark

Alle møller i Vesterhav Syd er nu på plads

Alle 20 vindmøller i Vesterhav Syd havmøllepark er nu installerede. Vattenfall forventer at kunne levere strøm fra parken senere i efteråret.

Læs hele artiklen
Mathilde Damsgaard bliver interviewet til TV Midt Vest

Installation af Vesterhav-parkerne møder udfordringer på tidsplanen

Ved udgangen af august var halvdelen af møllerne i Danmarks næste havmølleparker installeret, men kabelarbejdet og vejret driller. Derfor går den samlede byggeproces ikke helt så hurtigt, so...

Læs hele artiklen