Toppen af siden

Søg


Vattenfalls energimix

Vattenfalls energimix afspejler energimixet i de lande, vi har aktiviteter i.

Inden for disse rammer tilstræber vi fortsat at forbedre vores drift ved at gøre den renere, sikrere og mere effektiv. Vattenfalls tilgang er baseret på de indbyggede styrker og svagheder, der er ved hver enkelt energiform, samt på eksisterende politiske og samfundsmæssige forventninger.

Energimixet i EU's elproduktion er domineret af fossile energikilder. Olie, kul og naturgas udgør omtrent halvdelen af elproduktionen i EU-landene. Vandkraft er den største vedvarende energikilde og er, sammen med kernekraft, den dominerende energikilde i Sverige. Vindkraft er den hurtigst voksende energikilde i Europa.

 

BiomasseBiomasse: Vattenfall har til hensigt at blive større inden for biomasseområdet og øger samfyring af biomasse i eksisterende kulfyrede kraftværker for at reducere CO2-udledningerne.
Læs mere om biomasse
Læs om vores produktionsanlæg - biomasse (nyt vindue)

KernekraftKernekraft: Vattenfalls mål er at bevare sin nuværende position inden for kernekraft i Sverige og Tyskland samt holde mulighederne åbne for fremtidig ekspansion.
Læs mere om kernekraft
Læs om vores produktionsanlæg - kernekraft (nyt vindue)

KulKul: Vattenfall investerer med henblik på at forbedre effektiviteten og reducere CO2-udledningen i eksisterende anlæg, men vil ikke bygge nye anlæg uden kommercielt gennemprøvet CCS.
Læs mere om kul
Læs om vores produktionsanlæg - kul (nyt vindue)

NaturgasNaturgas: Vattenfall vil opretholde sin nuværende portefølje og vil løbende overvåge potentialet for langsigtet vækst.
Læs mere om naturgas
Læs om vores produktionsanlæg - naturgas (nyt vindue)

VandVand: Vattenfall vil fortsat satse på vandkraft og vil ekspandere gennem opkøb i Central- og Vesteuropa, når det er muligt.
Læs mere om vandkraft
Læs om vores produktionsanlæg - vand (nyt vindue)

VindVind: Vattenfall ser betydelige vækstmuligheder inden for vindkraft og fortsætter med at udvide offshore vindkraft i Nordsølandene og landbaseret vindkraft på prioriterede markeder.
Læs mere om vindkraft
Læs om vores produktionsanlæg - vind (nyt vindue)

Gå direkte til::Toppen af siden Søg Hovedmenu undermenu metamenu Toppen af siden

Senest opdateret
14-11-2013
Udskriv side
Tip en ven
 

Toppen af siden