Toppen af siden

Søg


Forskning og udvikling (R&D)

Vattenfalls R&D bidrager til udviklingen af fremtidens energisystem.

Arbejdet har til hensigt at få nye eller eksisterende teknologier til at opfylde vores kunders krav og forventninger, at mindske vores aktiviteters miljøpåvirkning, at forbedre vores aktiviteters effektivitet og at bidrage til at udvikle miljømæssigt bæredygtige energiløsninger.

Støtte af bæredygtig udvikling

Fremtidens energisystem skal kunne støtte bæredygtig udvikling i samfundet og ikke gå på kompromis med livskvaliteten for kommende generationer.

Det er en stor udfordring at opfylde disse krav. Der kræves en bred vifte af tekniske løsninger. Der er ikke én endelig løsning. Hos Vattenfall er vi bevidste om vores ansvar for at give et bidrag til at gøre energiforsyningssystemet bæredygtigt.

Det er på grund af dette engagement, at Vattenfall udfører forskning og udvikling – for at udvikle vores selskab, støtte vores strategier, forbedre eksisterende kraftværker og bidrage til udviklingen af fremtidens energiløsninger.

Midler til langsigtede investeringer

Beregnet i forhold til koncernens omsætning var R&D-udgifterne for hele koncernen ca. 0,6 % i 2011, hvilket er på niveau med Vattenfalls konkurrenter. Denne andel er rimelig i betragtning af, at Vattenfall i højere grad er et teknologianvendende end et produktudviklende selskab.

Vattenfall brugte i 2011 i alt 1.092 millioner SEK på R&D. Heraf var 210 millioner SEK forbundet med Vattenfalls del af arbejdet med at udvikle en sikker og godkendt metode til endelig opbevaring af brugt kernebrændsel, der udføres af datterselskabet SKB.

Læs mere om vores forskning og udvikling (engelsk, nyt vindue)

Gå direkte til::Toppen af siden Søg Hovedmenu undermenu metamenu Toppen af siden

Senest opdateret
27-11-2013
Udskriv side
Tip en ven
 

Toppen af siden